Szavazás

És te mit szeretnél...?
inkább kislányt
inkább kisfiút
mindegy
  

Linkajánló

25. hét - Az "őssejt-dilemma"

2011.06.21. 16:51 - $Joey

Címkék: napló

Talán nem túlzás, ha azt mondom, hogy ez a kérdés okozta a legtöbb fejtörést számunkra. Egy orvos szerint ez majdnem olyan, mintha játékgépbe dobnánk a pénzünket. Az esély arra, hogy olyan betegség alakuljon ki, amelynél a köldökzsinórból nyert őssejteket fel lehetne használni - pláne hogy a családban nincs ismert örökletes betegség -, konvergál a nullához.
Rengeteg internetes portált, cikket, fórumot elolvastunk már a témáról, hogy tisztában legyünk a lehetőségekkel. Azért, hogy minden információnak utánajárjak, megkértem a hugit is (aki mellesleg Németországban él), hogy kérje ki az orvos ismerősének a véleményét az őssejtlevételről. Állítása szerint Németországban nem jellemző ez az eljárás, kivéve akkor, ha tényleg felléphet valamilyen örökletes családi betegség. Szerinte az őssejtre költött kb. 400-500.000Ft-ot költsük inkább gyerekholmikra.
Mindenesetre hazudnék, ha azt mondanám, hogy sikerült ezt a témát véglegesen lezárnom magamban. Persze nagyon kicsi az esélye - és nagyon bízom benne, hogy sosem következik be - , hogy olyan betegség alakuljon ki, amelynél szükség lenne erre az eljárásra.

Szeretnék jó szülő lenni, de nem tudom, hogy ezt vajon azzal érem-e el, ha őssejtre költöm ezt a pénzt, vagy ha inkább gyermekholmira. Jelenleg meg tudom érteni azokat a szülőket, akik levetették az őssejtet, és azokat is, akik nem.
A döntéseink most már nem csak ránk lesznek kihatással. Ezt vajon minden szülő átéli ilyenkor? És ez csupán csak a kezdet...?
 

A bejegyzés trackback címe:

https://apuka.blog.hu/api/trackback/id/tr313003648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása