Szavazás

És te mit szeretnél...?
inkább kislányt
inkább kisfiút
mindegy
  

Linkajánló

39. hét - Daliás Dániel

2011.09.29. 19:53 - $Joey

Címkék: napló

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szegény ember és a felesége, aki babát várt. Nem is akármilyen babát, hanem egy csodálatos fiúgyermeket. Így éldegéltek egy picinyke házikóban boldogságban, békességben. Volt azonban egy csúf, gonosz vasorrú banya a falu végén, aki nagyon irigykedett a boldogságuk miatt. Egy nap elátkozta a ház urát, aki így messzeföldre kényszerült menni dolgozni, hetedhét országon is túlra.
Csupán a hétvégéken lehettek együtt, így mindketten nagyon várták már a szombatot, amikor ismét találkozhattak. Ilyenkor mindig boldogok voltak és gondtalanok. De amikor eljött a vasárnap délután ismételten búcsúzkodniuk kellett. A kismama ilyenkor mindig búbánatosan és szomorúan feküdt a szobájában, várva a távoli hétvégét...
Egyszer csak arra járt a jó tündér, és ezt mondta a kismamának:
- Szombaton, mikor hazajön a férjurad, este lefekvés előtt, a pocakodat simogatva mondjátok ezt a babádnak: "Pocaklakó gyere ki, várunk téged ideki'!".
Várta is a kismama a szombat estét izgatottan, hogy vajon mi fog történni. A szegény ember, mikor hazaért - kétkedve bár -, de azért beleegyezett a dologba. Egy próbát megér -gondolta. Így lefekvés után körkörösen simogatva a pocakot ezt mondták:
- Pocaklakó gyere ki, várunk téged ideki'!
Legnagyobb meglepetésükre ezt válaszolta a baba:
- Édesanyám nem úgy van, ágy is kell, ahol aludjak.
A szegény ember megörült, mivel ezt már megvették. Átment a kiságyért a szomszéd szobába, majd felállította az ágyuk mellé. Ezután újra kérlelni kezdték a babát:
- Pocaklakó gyere ki, várunk téged ideki'!
- Nem úgy van az édesapám, hol van az én babaverdám?
Felkészült volt a kis család, és mivel már ezt is beszerezték, a szegény ember kiment a garázsba, és bevitte a babakocsit.
Ezután újra csalogatták a fiúcskát:
- Pocaklakó gyere ki, várunk téged ideki'!
- Rendben van drága szüleim. Mivel látom, hogy ti engem már nagyon vártatok, máris kibújok...
És mielőtt a meglepett szülők egyet is pislanthattak volna: zsúpsz! Kint is termett egy gyönyörű daliás kisfiúcska, akit a szülei Daliás Dánielnek neveztek el.
A vasorrú banya, mikor megtudta, hogy mi történt, tüstént kipukkant mérgében. Az orrából pedig rengeteg vashulladék (szerk.megj.: értsd vasfika) esett ki, amiből a szegény ember nyitott egy MÉH-telepet, és így meggazdagodott. Csaptak is hatalmas dínom-dánomot, ahova meghívták a falu apraja-nagyját.
Boldogan éltek így mindhárman, a MÉH-telep sarkában, amíg meg nem haltak...

A bejegyzés trackback címe:

https://apuka.blog.hu/api/trackback/id/tr1003266018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anyuci01 2011.09.29. 20:09:48

Hát az egyszer biztos, hogy Apuka elég kreatív ahhoz, hogy az esti mese majd az ő feladatai közé tartozzon :)
Sikerült elérnie azt, hogy a könnyem kicsordult a nevetéstől, és ezen a várakozásban teli héten nem sok kacagásban volt részem.
Köszönöm, hogy meg tudsz nevettetni, mikor szükség van rá, de ugyanakkor felelősségteljes vagy ha épp arra van szükség.
Életem legjobb döntését hoztam meg 2010. augusztus 14-én :)
Szeretlek!

Csöpp (the one and only) 2011.10.04. 15:05:40

Tiszta szívemből gratulálok a legdaliásabb Dánielhez.
Nagyon sok boldogságot kívánok a kis családnak és rengeteg boldog pillanatot a Pincurival!

U.I. Azért sajnálom, h vége a blognak, reméljük mihamarabb jön a kistesó :D

$Joey 2011.10.04. 20:39:35

@Csöpp (the one and only): köszönjük szépen, bár még várat magára a fiatalúr. Reménykedtünk benne, hogy hétfőn a Pose-n (aznapra volt kiírva) hajlandó lesz kijönni, de sajnos nem így történt...
Mindenesetre nagyon várom már a kis lurkót. Azért időnként biztos fogom még update-elni a blogot, mint újdonsült apuka... :)
Addig is kívánok ti Csöpp-ségetekhez is minden jót, és boldog várandósságot! :)


süti beállítások módosítása