Szavazás

És te mit szeretnél...?
inkább kislányt
inkább kisfiút
mindegy
  

Linkajánló

33. hét - Vasgyúró a pocakban

2011.08.18. 09:44 - $Joey

Címkék: napló

A kis tökös mostanra más kész vasgyúróvá erősödött. Az esti "pocak-fülelés" alkalmával olyan erőseket rúgott, hogy a fejem föl-le emelkedett.
Kicsit aggódtunk a sűrű csuklás miatt (napi 2-3szor 10 perc), ezért utánaolvastam, hogy nem-e probléma. Az interneten több helyen említik, hogy ez ebben az időszakban normális, és hogy ez főként a tüdő erősítésére szolgál. A baba a magzatvizet próbálja ilyenkor "belélegezni".

Múlt héten vettünk egy iszonyatosan kényelmes kanapét. Egyrészt azért, mert a régi kényelmetlen volt, másrészt azért, hogy legyen hol kényelmesen szoptatni a babát. Azóta a kismama rászokott a "kanapézásra", vagyis szinte az egész napot ott tölti. Ennek az eredményeképpen a Picur lábáról minden víz lement, és legnagyobb örömünkre ismét látszanak a bokái.

Ezúton üzenem minden kispapának, hogy ebben az időszakban fokozott mértékű türelemre van szükség, mert a kismama - talán a hormonok, talán a születés közelsége, talán a testi változások miatt - nagyon könnyen kiakad olyan dolgokon is, amiken normál esetben átsiklik. Ilyenkor a legjobb, ha ráhagyjuk a dolgot, mielőtt még elmérgesedne a helyzet. Ez talán egyfajta felkészítés, ami a gyerekhez szükséges türelemre nevel minket. Erről persze nem sokat írnak a terhességi-könyvekben.

A bejegyzés trackback címe:

https://apuka.blog.hu/api/trackback/id/tr823162114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása